Siertuin

Van idee naar uitvoering..

Groen Unlimited wil inspireren op tuingebied, met als doel de tuin te laten worden wat hij voor de eigenaar zou moeten zijn. Met creativiteit en schoonheid als belangrijke maatstaf, worden ideeën omgezet tot een mooie functionele werkelijkheid.

Om tot het gewenste eindresultaat te komen, bied ik de volgende diensten aan:

Brainstorm

In een eerste gesprek bepalen we wat globaal de wensen zijn.

Daarna bespreken we aan de hand van collages met sfeerfoto’s wat de wensen concreet gaan zijn. De collages helpen om ideeën in beeld om te zetten en de fantasie te prikkelen.

 

Tuinontwerp

In een ontwerp laat ik alle van tevoren besproken wensen bij elkaar komen. De tuin zal één verhaal gaan vertellen, waarin jij je straks helemaal kan herkennen.

Voor de harde materialen en groepen beplantingen wordt een indicatie gegeven.

Uitvoeringsplan

Om een ontwerp zelf goed aan te kunnen leggen, beschrijf ik de werkzaamheden en materialen die nodig zijn om tot een goed resultaat te kunnen komen.

Als een hovenier de tuin aanlegt zal ik de benodigde technische details aanleveren, zodat het ontwerp volgens plan kan worden gerealiseerd.

Beplantingsplan

De kroon op het werk is natuurlijk de invulling van de tuin met mooie planten. Planten die zich van nature zo veel mogelijk thuis voelen bij de aanwezige bodem en waterhuishouding. In een beplantingsplan geef ik de te gebruiken soorten aan met een overzicht van kleur, bloeitijden en te verwachten hoogtes.

Beheeradvies

De tuin is een levend geheel en vraagt daarom het hele jaar door een bepaalde vorm van zorg. Met een beheeradvies maak ik de benodigde zorg voor de tuin inzichtelijk en zorg ik ervoor dat het beeld dat we bij het ontwerp voor ogen hadden gewaarborgd blijft.

Deeladvies

Voor een bepaald gedeelte van de tuin bespreken we wat er niet meer klopt en wat de nieuwe wensen zijn. Deze nieuwe wensen kunnen dan weer vormgegeven worden in een deelontwerp, uitvoeringsplan en/of beplantingsplan.

Wat mensen over Groen Unlimited zeggen

Elke dag een feestje

De tuin past precies bij mij. Ik vier er nog elke dag een feestje in.

Siertuin

De bloemen die ik altijd al wilde hebben

Groen Unlimited zet je aan het denken zodat ineens duidelijk wordt welke bloemen en planten je altijd al in je tuin had willen hebben.

Siertuin